Πρόβλημα στην ζύμωση?
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Σήμερα, μετά απο 3 μέρες η θερμοκρασία του μούστου έχει φτάσει στους 30οC απο 22oC περίπου που είχε σταθεροποιηθεί πριν την διαδικασία. Θεωρώ λοιπόν πως είμαστε σε καλό δρόμο.
Το βαρελάκι το έχω ανοικτό πλέον με τούλι, η βαριά μυρωδιά έφυγε ενώ οπτικά τουλάχιστον φαίνεται ήπια η ζύμωση.
Μου εμφάνισε πάλι λευκή κρούστα στην επιφάνεια και με προβληματίζει επειδή είχα ρίξει μεταμπισουφλιτ (5g/100kg). Την μάζεψα χθες αλλά πάλι σήμερα ήταν εκεί.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Ακόμα ζυμώνει (μάλλον) η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους 28oC, μετράω κάθε 2 μέρες αλλα το ειδικό βάρος κολλημένο στα 1005 :/
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 838
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 894
Όλοι σου λένε κλείσε το καπάκι .
Εσύ πάλι με τούλι το σκεπάζεις.
Η΄΄ άνθιση΄΄ του κρασιού σου, οφείλεται στα χαμηλά ζάχαρα ,στα προσβεβλημένα σταφύλια,
και στο ανοιχτό καπάκι.
Επανέλαβε την διαδικασία, που σου πρότεινε ο Αλέξανδρος , και ο θεός βοηθός.
Η πυκνότητα κατεβαίνει , άρα, μάλλον έχεις κάνει λάθος στην μέτρηση.
Υ.Γ.Συγγνώμη για τον τόνο μου .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Έχω και δεύτερο όργανο για επαλήθευση αύριο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση καθότι συμφωνώ με όσα λες. Θα μετρησω ξανά και με άλλο οργανο αυριο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Θερμοκρασία 27οC
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 838
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 894
Και εδώ η θερμοκρασία είναι 27κ.
Προτιμότερο και ακριβέστερο, είναι το πυκνόμετρο- αραιόμετρο ,που είναι βαθμονομημένο
στην περιοχή από 0,950 - 1000 εβ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Πρόβλημα στην ζύμωση?